Living Architecture

Portret van Alain de Botton

“Wanneer we een gebouw als mooi omschrijven […], zijn we op een materiële verwezenlijking gestuit van wat we zoal onder een goed leven verstaan.”

Alain de Botton in: De Architectuur van het GelukSchrijver en filosoof Alain de Botton startte een project waardoor iedereen een week of weekend kan leven in een modern, door architecten ontworpen huis. Het heet Living Architecture – Holidays in Modern Architecture.

Drie huizen zijn af:

1. The Balancing Barn in Suffolk
Dit huis is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau MVRDV. Je kan er met z’n achten in.

The Balancing Barn

Wat kost het? Ik kom op 600 euro per persoon voor een week. Dan ga ik uit van acht mensen in twee auto’s, een retour Hoek van Holland-Harwich met Stena Line, benzine en boodschappen. Vergelijkbaar met wat je kwijt bent aan een week skiën in Val Thorens.Vanaf Harwich ligt het huis 100 kilometer noordwaarts langs de kust.

Ik zou een zespersoonshuis praktischer vinden. De andere twee huizen zijn jammer genoeg ook erg groot:

2. The Shingle House
Dit mooie, door een Schots bureau ontworpen huis staat in Romney Marsh, niet ver van een andere boot- (en tunnel-)verbinding, Calais-Dover. Dat zal wel niet toevallig zijn. Het is ook geschikt voor acht personen.

The Shingle House

Het gebouwtje aan de linkerkant stond er al. Het deed vroeger dienst als visrokerij en heeft alleen een nieuwe jas gekregen. Op de website staat dat de omgeving “poëtisch” is. Een typering die me doet denken aan een makelaarsbord in de Schilderswijk waarop stond: “Voor een mooi huis in een levendige omgeving”. Levendig, poëtisch. Zoals ik het op de foto’s zie, staat het poëtische voor industriële verlatenheid.

3. The Dune House
Ook een prachtig huis, dit keer één voor negen personen. Het staat net als de Balancing Barn in Suffolk, 100 meter van de kustlijn.

The Dune House

Aan drie huizen wordt momenteel gewerkt. Vanaf januari 2012 kan je terecht in A Room for Londen:

A Room for London

Over poëtisch gesproken. Te boeken vanaf aanstaande donderdag, de prijs staat nog niet op de site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.