Lijf

Op internet zag ik een animatie van een meisje. Met een gerafelde, korte spijkerbroek en wit T-shirt tot net over haar tepels liep ze je uitdagend tegemoet. Als je over het scherm veegde, kon je haar inzoomen en van alle kanten bewonderen.

Via suggesties onder deze video belandde ik in de wereld van puberkanalen. Daarop zie je bijvoorbeeld een jong meisje dat bij een jongen op zijn rug springt. Of een kussengevecht in een meisjesslaapkamer. Betekenisloos maar oogverblindend. Vanwege de onweerstaanbare combinatie van jeugdigheid en ontluikende seksualiteit.

Hun filmpjes zijn soms miljoenen keren bekeken. Wat betekent dat zij met puppygedrag meer verdienen dan bijvoorbeeld de vlogger Matthias Wandel, houtbewerker en programmeur. Een geniale man die alle machines in zijn werkplaats zelf bouwt.

Jeugdigheid zal die magische uitwerking altijd behouden. Maar de schoonheid van jonge mensen is een fantastisch cadeau van de natuur. En een animatie de fantasie van een illustrator.

Wat mensen bindt is dat het leven voor ons 365 dagen per jaar aan staat. Topjaar of klotejaar, er bestaat geen deleteknop, time-out of terug naar start. Sterker nog, hoe langer we leven, hoe verder we aftakelen. Wie daar aan het einde nog om kan lachen of waardig dood gaat, verdient lof. Wie met leven anderen inspireert of perspectief biedt, verdient eeuwige roem.

Ik ben nu 43 en ik kan u zeggen dat ik momenteel niets aantrekkelijker vind dan een man of vrouw van boven de vijftig met idee├źn, zelfspot en een lijf waar goed voor is gezorgd.